dag van de leraar op 5 oktober – haal een presentje in huis

Cookjes niet voor bij de melk maar om deze website beter te laten werken middels de statistiekgegevens die we verzamelen.
OK

Dag Van De Leraar

Ieder jaar is het op 5 oktober “Dag Van De Leraar”. Een belangrijke dag voor het onderwijs. Dag van de leraar is ofwel dag van de leerkrachten is een jaarlijks terugkerende dag speciaal voor het onderwijs. Wereldwijd hebben +/- 88 landen een dag waarbij de leerkracht centraal staat.

Op deze dag wordt de waardering voor het werk van leerkrachten benadrukt en is er aandacht voor het onderwijs als belangrijke factor in onze maatschappij.

Sinds 1962 is er de dag van de leerkrachten die daarna meerdere malen veranderde en daarom in elk land een andere dag op de kalender vult. O.a. Duitsland, Belgi? en Verenigd Koninkrijk (GB) vieren de dag op 5 oktober.

Het is voor veel scholen (directie/bestuur) ook het moment om het onderwijsend personeel een bedankje te geven. Van scheurkalender en boekenbon tot een dagje uit worden er geschenken gegeven aan leraren en leraressen. Ouders geven ook steeds vaker een presentje aan de leraar of lerares van hun kinderen.